582 militanten volgden de live-uitzending van het webinar ‘Huishoudelijk Reglement Sociale Verkiezingen 2024’ op 29 en 30 mei 2024. Dit webinar werd georganiseerd door de vormingsdiensten van ABVV-Metaal, AC, BBTK en Vorming & Actie. 

Als de sociale verkiezingen achter de rug zijn, moet de eerste vergadering van de OR of van het CPBW ten laatste binnen de 45 dagen na de sociale verkiezingen plaatsvinden. Op de eerste vergadering maak je kennis met de OR of van het CPBW. Op de eerste vergadering kan je ook het bestaande huishoudelijk reglement verbeteren. Indien het gaat om een nieuwe OR of CPBW kan je een nieuw huishoudelijk reglement opstellen. Het huishoudelijk reglement is van essentieel belang voor de goede werking van de overlegorganen.
Het omvat afspraken over o.a. het overmaken van documenten, het voorbereiden van vergaderingen, de data en uren van de vergaderingen, de wijze van beslissen (unanimiteit), het uitnodigen van deskundigen, … enzovoort.

In dit webinar overlopen we het belang, de inhoud en de bespreking van het huishoudelijk reglement op de eerste vergadering na de sociale verkiezingen. 

Je kan de replay van dit webinar bekijken op Youtube.

Wil je meer info over het huishoudelijk reglement en de werking van de ondernemingsraad en het comité?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *