De sociale verkiezingen zijn achter de rug. Over heel het land waren er verkiezingen voor 4.170 ondernemingsraden en 7.407 comités voor preventie en bescherming op het werk. In totaal werden voor de drie vakbonden 20.990 vertegenwoordigers verkozen in de ondernemingsraden en 26.772 vertegenwoordigers in de comité’s. Samen vertegenwoordigen zij in de ondernemingen de belangen van meer dan 2 miljoen werknemers. 

De sociale verkiezingen zijn een groot succes geweest voor het ABVV. Het ABVV behaalde 34,61 % van de verkozenen in de ondernemingsraden en 34,24% van de verkozenen in de comité’s. Het ABVV noteert de grootste stijging in 20 jaar. Meer zetels (+1%), meer jongeren verkozen in de social profit (+2,73%), en bijna 1000 ondernemingen waar het ABVV voor het eerst opkomt!

Vorming en Actie feliciteert alle militanten met het positieve resultaat. We wensen alle verkozenen veel succes in het sociaal overleg de komende vier jaar. Vorming en Actie staat klaar om jullie te ondersteunen met vorming om samen actie te ondernemen voor meer rechtvaardigheid en gelijkheid voor alle werknemers.

Samen sterk!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *