Een goed begin is het halve werk.

De volgende sociale verkiezingen vinden plaats van 13 tot en met 26 mei 2024. Honderdduizenden werknemers zullen dan beslissen wie de komende vier jaar hun belangen zullen verdedigen in de ondernemingsraad of het comité voor preventie en bescherming op het werk.  

Vooraleer de werknemers effectief stemmen in hun onderneming, moet er echter een hele procedure doorlopen worden.  

  • Zijn er voldoende werknemers om een ondernemingsraad of het comité voor preventie en bescherming op het werk te installeren?  
  • Hoeveel mandaten zijn er te verdelen?  
  • Wie mag als kiezer deelnemen aan de verkiezingen?  
  • Mogen de verkiezingen ook elektronisch en op afstand verlopen? 

Als militant heb je een belangrijke rol te vervullen in heel de procedure die aan de eigenlijke verkiezingsdag voorafgaat.    

Naast de fysieke vormingen en infosessies op locatie organiseren de vormingsdiensten van ABVV-Metaal, AC, BBTK en Vorming & Actie samen ook een online webinar over de procedure sociale verkiezingen. Tijdens deze webinar overlopen we samen de procedure van A tot Z en focussen we op de belangrijkste momenten. Via de chat is er ook ruimte om vragen te stellen.  

We voorzien vier sessies van deze webinar:  
woensdag 15/11 om 10u en om 14u  
donderdag 16/11 om 14u en om 19u  

Daarnaast voorzien we in het voorjaar ook een webinar kiesgetuigen en een webinar huishoudelijk reglement. Je kan ook al inschrijven voor deze webinars.