Digitaal

Digitaal leren

Als Vorming en Actie hebben we de laatste jaren enorm ingezet op digitaal leren. Al voor een pandemie ons allen in ons kot dwong. Al in 2019 deden we de eerste experimenten met webinars. We merkten hier een enorme drempel bij zowel onze deelnemers als de vormingswerkers. We hadden op dit moment nog enorme stappen te zetten om te komen tot een structureel digitaal leeraanbod van vorming en actie. 

Tijdens de verschillende lockdowns schakelden we voor ons meerdaags aanbod naar meerdaagse online vorming. Bij het uitbreken van de corona-crisis in 2020 bleven we inzetten op de uitbouw van dit digitale leeraanbod. We bleven inzetten op webinars, maakten de eerste korte educatieve filmpjes en deden de aankoop van het moodleplatform. Een online leeromgeving met een enorm potentieel. 

In 2021 bij de start van de beleidsperiode, startte de echte uitrol van ons digitaal leeraanbod. 

Door de coronacrisis waren we aangewezen op digitaal contactleren. In totaal vonden er gedurende de verschillende lockdown-periodes zo’n 140 meerdaagse onlinevormingen plaats. 

In 2022 experimenteerden we met online leerpaden. Via onze leeromgeving kunnen deelnemers zelfstandig aan de slag rond relevante thema’s. Via korte filmpjes verwerken ze theorie. Quizjes en fora zorgen voor interactie tussen de verschillende deelnemers 

Log hier in op onze online leeromgeving Moodle